RSS 2.0

De vanligaste stressymptomen

Försämrat immunförsvar
Är du ofta sjuk kan det bero på att stressen har försämrat ditt immunförsvar. Det är ett klart varningstecken. Och säkert blir det en ond cirkel då du hamnar efter med allt du måste göra när du är sjuk jämt. Se till att du blir riktigt frisk innan du går tillbaka till jobbet och vardagen en gång för alla, ät mycket vitaminer och se till att du får sova ordentligt så att sjukdomen inte kommer tillbaka.

Viktproblem
Pendlar du i vikt? Du tröstäter antagligen eftersom du är stressad, eller så hoppar du över maten för att du inte tycker att du hinner. Men äta bra ska man alltid ta sig tid till, så se till att du får i dig bra näring regelbundet.

Magont
Att det knyter sig i mellangärdet är ett kännetecken för stress som du måste ta på allvar. Lär dig säga nej och se till att du får egen tid, vilotid. Blir det inte bättre – sök läkarhjälp.

Trötthet

Om du alltid känner dig trött beror det troligen på stress. Börja med att unna dig stunder när du inte gör något särskilt, då du bara slappnar av och inte tänker på någonting. Tiominuterspauser kan göra underverk för hjärnan.

Brådska
Pratar du fort, äter fort och blir otålig om andra inte har lika bråttom? Blir du irriterad när du måste vänta vid rödljusen eller stå i kö i mataffären? Det är tydliga tecken på att du är uppstressad. Försök ta det lugnt, se till att tugga maten ordentligt och prata långsammare. Välj den längre kön på Ica nästa gång du handlar, och tvinga dig själv att inte bli arg när det går sakta framåt. Vänj dig vid att allt inte alltid kan gå i expressfart.

Dålig sömn
Att sova dåligt och vakna lätt är vanligt vid stress. Försök slappna av och släpp tankarna på allt du måste göra nästa dag när det är sovdags. Träna gärna några timmar innan du ska lägga dig, och ta sen ett varmt bad och en kopp te när du kommer hem för att bli riktigt lugn. Ha det svalt och mörkt i sovrummet.

Nedstämdhet

Det är vanligt att känna ångest och oro när man är stressad. Om det inte blir bättre när du försöker ta det lugnare, boka tid hos en psykolog.

Koncentrationssvårigheter

Har du plötsligt blivit glömsk? Har du svårt att sitta stilla och koncentrera dig? Du är ett typiskt stressfall. Ta en dag ledigt och försök att varva ner.


Alkohol och droger
Många personer med stressymptom dricker för mycket – eller börjar till och med ta till droger för att kunna varva ner. Känner du att ditt festande börjar spåra ur, dra ner på spriten omedelbart! Om du har svåra bekymmer, eller rent av använder droger, behöver du professionell hjälp.

källa:salongk.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback