RSS 2.0

Så fixar du förföriska fransar

De allra flesta tjejer har en relation till mascaran och det är också den produkt som snabbast piggar upp ett trött ansikte. Marknaden svämmar över av nya märken, modeller, borstar och effekter och det blir allt svårare att hitta rätt i mascaradjungeln.



Här är några tips på vägen mot fransarna du bara vågat drömma om.

När det gäller mascara är det inte alltid dyrast som är bäst. Faktum är att det oftast är   budgetmärken som toppar listorna över bäst-i-test. Det är dessutom billigare att pröva sig fram med budgetmascaror för att hitta rätt mascara för just dig.

Det finns mascaror för olika typer av behov. En del böjer fransarna, en del förlänger, några ger volym och några lovar lite av varje. Det finns även mascaror som är vattenfasta vilka är överlägsna vid snö och bad.

Vilken effekt en mascara har bestäms ofta av formen på borsten. En kraftig borste med täta strån ger också kraftiga, fransar och täcker i regel alla fransar, både långa och korta. Satsa på en mascaraborste i gummi om du vill undvika klumpar.

De lite smalare borstarna ger bättre precision och kommer åt lättare ända in ifrån fransroten. De smala borstarna brukar även ge en fin längd och väl separerade fransar. De ger även ett mer naturligt resultat än vad en kraftig borste gör.

När du hittat rätt mascara för dig är själva appliceringen A och O för om du ska lyckas. Ett viktigt hjälpmedel för att få fina fransar är ögonfranstången. Det böjer fransarna uppåt vilket ger en piggare blick. Långa fransar kommer inte till sin rätt om de pekar rakt fram så en ögonfranstång är en bra investering.

Använd tången innan du applicerar mascaran. Börja vid fransroten så nära du kommer utan att du riskerar att klämma dig. Kläm ihop tången och håll i några sekunder. Det är viktigt att inte böja fransarna för hårt, dels sliter det på ögonfransarna, dels blir resultatet kantigt och onaturligt. Flytta ögonfranstången lite längre ut på fransarna och kläm ihop igen. Upprepa längs med hela fransen tills du fått en naturlig böjning. Det finns även elektriska ögonfranstänger som fungerar enligt samma princip som locktänger för håret. De fungerar bäst efter att man applicerat mascaran.

Tänk på att inte pumpa in luft i mascaran, då torkar den snabbare och bildar dessutom klumpar. Torka också av överflödig mascara från borsten innan du applicerar den. Dra borsten från rot till topp, hela fransen ska bli täckt. Det gör att blicken blir mer intensiv och att fransarna ser längre ut. Börja med att applicera mascaran på den undre fransraden, gör du tvärtom är risken stor att du får mascaraprickar på ögonlocket när du tittar upp.

Applicera mascaran i en sicksackrörelse för att färgen ska hamna runt hela fransen. Borsta på lite extra på franstopparna för att få så långa fransar som möjligt. Ta bort klumpar med hjälp av en franskam eller en tandborste. När det första lagret torkat kan du upprepa appliceringen för att få en fylligare effekt.

källa:salongk.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback