RSS 2.0

Så slipper du mörka ringar och svullna ögon.Det spelar ingen roll hur perfekt makeupen är i övrigt om du fortfarande har mörka ringar under ögonen. Oavsett vad de beror på finns det några knep att ta till för att dölja trötta ögon.
Det finns flera anledningar till att vi får mörka ringar under ögonen. Huden runt ögonen är tunnare än i övriga ansiktet och det vi ser är egentligen blodkärlen. En del lider också av svullna ögon som kan bero på trötthet och stress. De mörka ringarna kan du dölja med en bra concealer och de svullna ögonen finns det ett antal andra knep för.

Mörka ringar under ögonen kan bero på arv, ålder, livsstil eller mediciner. Vissa p-piller kan till exempel expandera blodkärlen under den tunna huden och förvärra de mörka ringarna.

De flesta har lilatonade ringar under ögonen. För att dölja dessa bör man använda en gultonad concealer som neutraliserar det lila. Har man istället en blåaktig ton bör man använda en concealer som drar åt orange. Tänk på att välja en concealer som är en nyans ljusare än resten av ansiktet och att bara använda den på de mörka ringarna. Använder du concealern på ett större område kommer man fortfarande se att det är mörkar under ögonen.

Dutta på concealern precis på det mörka partiet under ögonen samt i den inre ögonvrån. Det öppnar upp blicken. Du kan även använda en hudfärgad kajal längs den inre franskanten för att öppna blicken ytterligare.

Är dina ögon ofta svullna när du vaknar på morgonen kan du prova att dra ner temperaturen i sovrummet eller sova med fönstret öppet (under vår- och sommarmånaderna). Undvik salt innan du går och lägger dig och drick massor av vatten. Det är bra för både ögonen och resten av kroppen.

Det finns många kylande ögonkrämer på marknaden som dämpar svullnad. Satsa på en dränerande kräm som hjälper mot vätskeansamlingar. Ett husmorstips är att förvara ögonkrämen i kylskåpet, då får du en svalkande ögonkräm som lättare lindrar svullnad. Ett annat beprövat husmorstrick är kalla tepåsar och gurkskivor på ögonen. De tillför fukt och minskar svullnad. Det finns även gelmasker som du kan lägga i kylen över natten och använda några minuter på morgonen.

källa:salongk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback