RSS 2.0

Sju steg till lycka

Det går inte att köpa lycka och trösta sig genom konsumtion. Med improveme.se's tips hittar du din inre lycka.1. Varje dag finns det något att vara tacksam över. Räkna de ljusa stunderna och skriv ner dagens bästa händelser i en anteckningsbok. När du känner dig nere blir du garanterat gladare över att läsa om dina positiva minnen.

2. Lev i nuet. Hur mår du just nu? Är du lycklig eller olycklig? De flesta människor är mer lyckliga än olyckliga när vi lever här och nu.

3.
Släpp gamla sorger och grubbla inte över saker som hänt tidigare. Saker du gjort och som du inte kan ändra på, eller sådant som andra gjort mot dig. Detta gör endast att du fylls av bitterhet och du blir definitivt mindre lycklig.

4.
Var tacksam för de små sakerna i livet. Reflektera över det som gått bra, det du har presterat och det positiva du upplevt.

5.
Ifrågasätt dina negativa tankar. När du känner avundsjuka, hat, nedstämdhet och ångest – fråga dig om dina tankar stämmer med verkligheten. Om de inte gör det, varför låter du dessa funderingar styra ditt liv. Släpp dessa tankar och gör plats för mer positiva tankar.

6.
Lycka för många är att känna en mening med det de gör. Om ditt arbete eller din fritid inte känns meningsfullt för dig, fundera över vad som saknas och hur du kan göra en förändring.

7.
Genomgår du en tuff livssituation just nu kan det vara svårt att uppleva lycka. Försök att tänka på att det du upplever inte är för evigt, och att det inte alltid kommer att kännas som det gör just nu. Men på vägen dit är uppgiften att försöka hitta de ljusa stunderna i vardagen.

Jag är bitter, negativ och ledsen. Allt på samma gång. Jag skulle vilja vara mer som min vän.. Han är helt underbar och positiv hela tiden. Det är jobbigt för mej ibland, för positiva människor är inte alltid så lätt och jag stör mej ganska ofta på sånt men det är endast för att jag själv mår dåligt. Efter dessa två år kan man inget annat än och vara bitter just nu känner jag.

källa:salongk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback