RSS 2.0

Supergrönsaken som ger dig muskler!

En ny, svensk studie visar att spenat är nyckeln till framgång när det gäller att bygga muskler.Det har visat sig att Karl-Alfred hade mer rätt än vad man skulle kunna tro. Enligt en ny studie är det spenat du ska frossa i om du vill bygga muskelmassa. Studien, som publicerats i februarinumret av tidskriften Cell Metabolism, visar att man kan få både större och mer effektiva muskler om man äter lite extra av den gröna bladgrönsaken.

Hemligheten stavas oorganiskt nitrat. Nitrater finns i alla gröna bladgrönsaker och bidrar till att förbättra mitokondrifunktionen som påverkar cellernas aktivitet och styrka.

Deltagarna i studien fick en liten dos oorganiskt nitrat, som främst finns i spenat, under tre dagar. Det resulterade i att det behövde mindre syre när de tränade, på grund av den förbättrade cellaktiviteten i musklerna.

Det krävdes inga stora mängder med nitrat för att få resultat.
– Det rör sig om samma mängd nitrat som man får i två eller tre rödbetor eller en tallrik spenat, säger Eddie Weitzberg, forskare på Karolinska institutet till foxnews.com.

Det är inte bara muskler du får om du äter spenat. Sedan länge har det varit känt att det även sänker blodtrycket., öppnar upp blodkärlen och höjer blodcirkulationen.
– Vi har vetat sedan länge att en kost rik på frukt och grönt hjälper till att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes, men de aktiva näringsämnena har varit okända. Nu vet vi att det är det oorganiska nitratet som är nyckeln bakom de hälsofrämjande effekterna, säger Eddie Weitzberg till sajten.

källa:salongk.se

Kommentarer
Postat av: Erlandjeanette

good site, need more information! Thank you

2012-01-24 @ 11:10:04
URL: http://erlandjeanette.bloglabel.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback