RSS 2.0

10 goda skäl att äta choklad!

Här är 10 medicinska tillstånd som sägs påverkas av choklad.

1. Blodproppar.
En blodpropp bildas när blodplättar koagulerar, men studier har visat att kakaons flavonoider motverkar koagulering och har därför tillskrivits samma blodförtunnande egenskaper som läkemedlet Trombyl.

2. Ångest.
I kakao finns aminosyran Tryptofan som bland annat används vid framställningen av signalsubstansen Serotonin. När serotoninhalten i hjärnan minskar ökar risken för att utveckla depression.

3. Viktminskande.
Studier har visat att kakao bidrar till viktminskning. Kakaon är rik på fibrer som förhindrar fettinlagring och ökar mättnadskänslan.

4. Lusthöjare.
Signalsubstansen serotonin påverkar vår sexlust och när vi får i oss choklad höjs nivåerna av serotonin. Choklad har dessutom visat sig vara lika pulshöjande som en upphetsande kyss.

5. Immunförsvaret.
Choklad är en riktig höjdare för immunförsvaret. En bit mörk choklad innehåller bland annat vitamin A och E, järn, kalium, fosfor, selen och magnesium.



6. Hjärt- och kärlsjukdom.
I rå kakao finns det stora mängder antioxidativt magnesium som minskar risken för stroke, blodproppar och hjärtinfarkt. En 100 grams chokladkaka innehåller en femtedel av det dagliga magnesiumbehovet.

7. Kolesterolet.
Kakaosmör innehåller, precis som olivoljan, den nyttiga, enkelomättade oljesyran Omega -9. En tredjedel av fettet i kakaosmöret är stearinsyra som är mättat fett, men eftersom levern bryter ner stearinoljan och ombildar den till oljesyra blir resultatet att choklad, precis som olivolja, ökar det goda och minskar det onda kolesterolet.

8. Blodtrycket.
Kakao innehåller flera nyttiga antioxidanter, bland annat polyfenoler. De stimulerar kvävgasen i blodet som får kärölen att slappna av och bodtrycket att minska.

9. Trötthet.
Kakao innehåller teofyllin, koffein och tebromin som verkar uppiggande. Dessutom kan tebromin i stora mängder vidga luftrören vilket gör att vi får i oss mer syre och blir piggare.

10. Tumörhämmare.
Kakao innehåller fytokemikalier som hämmar tillväxten av tumörer i tjocktarmen.

Har ju typ "chokladförbud" nu ett tag framåt, men det gäller ju bara sån onyttig ljus choklad, äter man MÖRK så är det ju kanonbra och vi har en favorit ;D namnam! så nu jäklar!

Men det måste ju som allt annat ätas med måtta.

källa:salongk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback