RSS 2.0

5 tecken på att din diet är fel för dig.

Det kan hända att dieten passar din bästa kompis, men därmed inte sagt att den även passar dig. Här är 5 tecken på att du är inne på fel spår.



Blek och glåmig hy.
Äter du rätt kommer din hy att se sund och fräsch ut. Fel mat gör däremot huden torr, trist och känslig. Vill du äta mat som gör att huden strålar är det gröna, röda, gula, orange, lila och blå grönsaker och frukt du ska satsa på. Citron har till exempel en bra effekt på hyn.

Trötthet och orkeslöshet.
Känner du dig ofta trött och sliten kan det bero på att du inte får i dig tillräckligt med näring. För lite näring påverkar både ditt humör och din energi. Testa att äta en näringsriktig frukost varje dag och satsa på livsmedel som innehåller mycket B-vitamin söm ökar energinivån. Tänk även på att inte äta för mycket.

Dåligt minne.
Har du fått sämre minne och svårt att koncentrera dig? Det kan bero på att din diet saknar Omega 3. Det kan du antingen få i dig genom att äta mer fisk eller genom att ta kosttillskott med Omega 3. Dessutom är det viktigt att du får i dig kolhydrater. Oavsett om du går på en kolhydratfattig diet kan du inte utesluta det helt. Ät pasta, hela korn eller fullkornsris. Äpplen, apelsiner och grapefrukt kan också ge dig kolhydrater.

Depressioner och humörsvängningar.
Fel diet kan påverka din blodsockernivå och göra att det blir en obalans i hjärnan som går ut över ditt humör. Det kan i en förlängning leda till depressioner. Undvik livsmedel som påverkar blodsockret mycket, till exempel choklad och koffein. Satsa istället på livsmedel som stabiliserar blodsockret, avokado, morötter, gurka och svamp.

Viktväxlingar.
Går du upp och ner fem kilo under loppet av några veckor är det ett tydligt tecken på att dieten inte passar dig. Prata med din läkare om eventuella medicinska orsaker till växlingarna och se till att du får i dig rikligt med protein från till exempel ägg, fisk, nötter, ost, bönor, kyckling och kött. Proteinet stabiliserar kroppen och hjälper immunförsvaret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback