RSS 2.0

Enkla tips för att behålla passionen i förhållandet.

Efter en tid tillsammans börjar vardagen göra sig påmind. Den första förälskelsen har lagt sig och det där pirret lyser med sin frånvaro. Enligt boken ”1001 Ways to be romantic” finns det vissa knep att ta till för att hitta tillbaka till lusten.



1. Ha ett gemensamt kommando

Välj ett ord som är vanligt förekommande, till exempel dag, dusch, mat eller middag. Varje gång ordet dyker upp ska ni beröra varandra, det kan vara en kram, en smekning eller en kyss.  

2. Överraska din älskling
Har din partner haft en tuff dag på jobbet? Eller fått för lite sömn? Överraska honom eller henne genom att beställa en latte från favoritfiket eller den där smarriga lunchen som du vet att din partner gillar.

3. Gå på dejt
Att dejta är ett underskattat sätt att få kärleken att spira. Skippa mysbyxorna, soffan och hyrfilmen och hitta på något som ni inte brukar göra. Ta en långpromenad, ha en picknick under stjärnorna eller gå och bowla.

4. Stäng av all teknik
En riktig romantikdödare är all teknik som distraherar, vi förväntas vara tillgängliga 24-7 och det påverkar naturligtvis våra relationer. Fejka ett strömavbrott och ägna er odelade uppmärksamhet åt varandra.

5. Hångla
Fastnat i hissen? Passa på att snabbhångla när ni är ensamma, det kommer definitivt höja temperaturen i förhållandet, och i hissen.

6. Gå på upptäcksfärd
Kartlägg bostadsområdet och försök hitta platser där ni kan mysa ihop, en parkbänk, en klippa eller ett krypin under ett träd.

7. Förvandla måndagsmiddagen till en candle-light-dinner
Radhusbiffen behöver inte vara synonymt med tråkigt. Duka fram finporslinet, dämpa belysningen, tänd ljusen och skippa mjukisbyxorna. Det spelar ingen roll vad ni äter eller vilken dag det är, det är stämningen som är det avgörande.

8. Ge bort kärleks-vouchers
Gör ett häfte med kärlekshandlingar som din partner kan spendera. Det kan till exempel vara fem minuters massage, tre kyssar eller varför inte ett bubbligt bad med dig som sällskap.

9. Bjud upp till dans
Passa på att ta en svängom i vardagsrummet medan makaronerna kokar. Sätt på en favoritskiva och dansa tätt, tätt intill din älskling. Få saker är lika intimitetsskapande som en ömsint dans.

10. Boosta din partner inför andra
Lyft fram varandras positiva egenskaper inför andra. Du kan till exempel presentera din partner genom att säga ”det här är min fantastiska pojkvän”. Det kommer göra att känslorna tar ett glädjeskutt varje gång du får komplimanger när du minst anar det.

Att man ska behöva massa knep för att ett förhållande ska funka bra och man inte ska tröttna är jävligt konstigt, jävla vardag.. den förstör ganska mycket när det e samma hela tiden och man blir ganska trött av alla måsten. Men som dom skriver, det finns småsaker som gör det lite lättare. :)


Kommentarer
Postat av: Robert

Härliga förslag, de är värdefulla och viktiga! För det är så viktigt att få in detta i vardagen! Ett sätt att underlätta detta är att få en påminnelse en gång i veckan t.ex. med http://www.tantrakurser.se/relationer-nyhetsbrev2.html



Rekommenderas varmt till alla som vill hålla glöden och relationen levande! <3

2011-02-04 @ 14:59:26
URL: http://www.tantrakurser.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback