RSS 2.0

Tidernas mest bisarra dieter (1970-2010)

Det här är del 3 av 3.

Leva på luft.
De flesta dieter kräver att du ger upp en viss typ av mat, det kan vara kött, kolhydrater, fett eller socker. Men en diet kräver att du ger upp allt. 1990 kom dieten som innebär att du förväntas överleva på endast luft. En australiensisk kvinna vid namn Jasmuheen försökte bevisa att det gick genom att låta sig filmas av ett TV-team. Testet avbröts dock efter fyra dagar när Jasmuheens tal blev långsammare, hennes pupiller vidgade och hon blev allvarligt uttorkad.

Färg-dieten.
Har du någonsin tänkt på att flera snabbmatskedjor använder rött och gult i sina logotyper? Dessa färger påstås öka aptiten. Omvänt påstås det att blått har motsatt effekt. På 2000-talet tog ett japanskt företag fasta på detta faktum och skapade ett par kostglasögon med blåtonade linser, vilka skulle minska lusten till att äta.

Ear Stapling.
Den här dieten kom 2008 och är löst baserad på akupunktur. Den innebär att man sätter ett häftstift i den hårda broskdelen av örat. Förespråkare för den här metoden hävdar att stiftet stimulerar punkter som påverkar aptiten. Det finns inga vetenskapliga belägg för att den här dieten fungerar. Dessutom kan den få konsekvenser som allvarliga infektioner, illamående och permanenta men.



Bomullsbolldieten.
Vem behöver mat när man kan leva på bomull? Det är vad förespråkarna för den här märkliga dieten från 2009 säger. En del äter sina bomullsbollar torra, andra doppar dem i gelatin. Visserligen är bomull fiberrikt, men det är knappast den typen av fibrer kroppen behöver. Förutom vitaminbrist och näringsbrist väntar enorma matsmältningsproblem för den som stoppar i sig bomull.

källa: salongk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback