RSS 2.0

Då är sötsuget som värst

Det är inte en slump att alla dietister tjatar om vikten av mellanmål. Nu har forskare fastslagit att risken för att ge efter för sötsuget är som allra störst klockan 15.23Klockan 15.23 gäller det att vara på sin vakt. Då är risken som störst för att du ska ge efter för sötsuget. Enligt studien är stress och tristess på arbetsplatsen en vanlig orsak till att man lägger sina goda intentioner på hyllan. Femtiosex procent skyllde på stress och 26 procent angav tristess som det största skälet till varför de avbröt sin diet.

Enligt studien är det inte nattmackan som är boven i dramat, utan eftermiddagsfikat. Av de 1250 personerna som ingick i studien svarade 62 procent att de gav up sin hälsosamma livsstil på eftermiddagen medan endast 22 procent av de tillfrågade hade svårast att stå emot sötsuget på kvällskvisten.
– Vi var särskilt nyfikna på när människor är som mest benägna till att bryta sina hälsosamma vanor och det visade sig att risken är störst klockan 15.23, säger dietisten Linda O’Byrne till Daily Express.

Omgivningen spelar enligt deltagarna en avgörande roll. Åtta procent av deltagarna skyllde sina dåliga vanor på sina kollegor. Vill man hålla vikten kan man bli hjälpt av att inte bara hålla koll på kalorierna utan även veta vad klockan är.
– Genom att bli medveten om när du är som mest sårbar kan du lättare hålla din diet utan att falla för frestelser, fortsätter Linda.

källa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback