RSS 2.0

Risk för överdosering av antioxidanter

Nu visar en ny studie utförd på Kansas State University att du kan överdosera antioxidanter. Så kanske den där extra frukten inte var så nyttig iallafall.Vi har de senaste åren blivit överrösta med information om den nyttiga maten. Om livsmedel som är fyllda med antioxidanter. Ju mer, desto bättre.

Men enligt en artikel på DailyMail.co.uk visar en ny studie att för mycket av det kan vara skadligt för dig. Matvaror som grönt thé, blåbär och broccoli bör du alltså inte äta för mycket av, då de enligt studien visar att de kan störa andra näringsämnen i kroppen.

"En sak vi ser i studien är att man inte kan ta en större dos av antioxidanter och ta för givet att det ska ge en positiv hälsoeffekt. Faktiskt så kan du istället förvärra existerande problem." Säger forskaren Steven Copp till Daily Mail.

Artikeln fortsätter med att det främst är äldre som bör vara försiktiga med intaget då det har visat ge andningssvårigheter och svaga muskler. Så ta det lugnt med allt för stora doser av goji-bär och hitta istället ett alternativ som inte fått stämpeln "super-mat".

Artikeln kommer från salongk.se

Men gud vad det velas fram och tillbaka med precis ALLT. Fast man har väl alltid sagt att lagom är bäst??! Det är vad vi tror iaf. Men att man kan ibland behöva lite mer av nåt annan vid ett tillfälle/period.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback