RSS 2.0

5 flytande kaloribomber

Sol och semester ger många tillfällen att fukta strupen. Drinkar, alkohol och juicer är inte det smartaste att återställa vätskebalansen med... Sol och semester ger många tillfällen att fukta strupen. Drinkar, alkohol och juicer är inte det smartaste att återställa vätskebalansen med...

Här är de fem värsta bovarna enligt sajten Women's Health

1.
Smoothie på flaska. Det kan tyckas sunt med mixade frukter, som dessutom ofta ackompanjeras av extra vitaminer, nyttiga alger eller annat. Men läs gärna det finstilta, det finns varianter som innehåller upp till 480 kalorier och extremt mycket onödigt socker.

2. Billiga juicedrycker. För det första: se prislappen som en varningssignal. Är priset lågt är också tillverkningskostnaderna låga. Det innebär i klartext: lite (eller ingen) naturligt fruktjuice, mycket tillsatt socker och framför allt mycket vatten. Den här typen av dryck lockar ofta med "tillsatta vitaminer" eller annat.

3. Öl. Vad är en uteservering utan denna bärnstensfärgade dryck? Ja, ett lite bättre ställe kanske? Öl är flytande kolhydratsfestivaler och ett glas ger dig 300-400 kalorier. Handen upp den som bara brukar ta en öl...

4. Energidrycker. Socker, färg- och smakämnen, och så lite koffein på det. Vill du få en kick, ta en slät kopp kaffe istället! Och du vill göra alkoholdrinkar av eländet? Tänk om!

5. Smaksatt islatte. Här trängs fett och socker och ofta konstgjorda smakämnen i en och samma flaska. En islatte kan ge dig upp till 300 kalorier, unna dig en glass istället!

artikel från salongk.se


Kommentarer
Postat av: Therese

Jag tänkte på energidrycker.. Är celcius-drycken lika dålig som de andra energidryckerna då ? Det står ju att den ska va så himla bra... ?

2011-06-20 @ 22:10:49
Postat av: anne & jenni

alla eneridrycker är onyttiga oavsett vad som sägs, kolla alltid innehållet om hur mtk socker o sånt såm finns i o jämför med andra :)

2011-06-20 @ 22:13:46
URL: http://twiceas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback