RSS 2.0

Att räkna kalorier! (långt inlägg)

Aldrig orkar eller brytt oss om att räkna. Det e bara dom där hälso/tränings freaksen som orkar/kan ;) (Typ som Millan) Men nu e de så att vi kommer börja räkna ut per dag in i minsta detalj för att se exakt hur många kcal vi får i oss under en hel dag. Det är lätt att räkna om skriver ner precis allt man äter. Idag blir de lite svårare för jag inte vet exakt hur många gram pasta jag har i matlådan o hur mkt kyckling o sås, men ska skicka en bild till henne så får hon med ögonmått se ungefär hur mkt.

Hon sa nämligen att vi kanske får i oss lite för mkt för att gå ner i den fettprecent vi vill ha för att rutor och muskler ska träda fram mer än om man tränar upp sig till fina fylliga muskler. De hjälper inte hur mkt du än tränar om du får i dig lite för mkt fett/kcal som sätter sig som en hinna på musklerna. Vi ska alltså minska på kcal och öka på muskler så att man blir smal med fylliga muskler så dom syns bättre.



Som ett exempel. Vi har alltid haft mkt honung i vårat gröna te, de gör de till ett väldigt onyttigt te, kolla bara på tabellen ovan som fanns i "IFORM". När det gäller nötter tex, en valnöt vägen 4 g, alltså 25 valnötter = 100g. 100g valnötter = 660kcal. HELT SJUKT MKT för lite nötter. SÅ det är inte mängden man ska tänka på utan hur mkt kcal du får i dej som du inte ens tänker på.

Nu ska man inte överdriva men vill man få fram muskler o gå ner till den vikt man vill så är de så man får göra. Som tex jag (jenni) vägde mig igår. 54,9 kg, alltså 55 kg och om man gångrar det med 30 får man 1650kcal per dag om jag håller mej i den vikten. Så du som skrev att vi bara får i oss ca 1100kcal per dag fattar inte hur du räkna för man kan inte se sånt med ögonmått. Vill jag väga 52 så ska jag äta 1560kcal, vill jag väga 50 ska jag äta 1500kcal.

Alltså gångra den vikt du vill ha med 30 så får du ut vad du typ ska ligga på för en hälsosam viktminskning o hålla dej där du är, med hjälp av träning. En kostexpert/träningskunnig hade sagt att det är så man gör, hon visste inte riktigt varför men de låter rätt iaf. Så nu skriver vi upp precis ALLT i en veckas tid lr så för att se exakt hur mkt vi får i oss och "stryper" ner det till 1500 lr nåt för att komma ner till 50 kg med en massa muskler i kroppen så vi inte ser för smala ut ;)

Självklart skriver vi ut allt i bloggen så får vi se hur de går med vikt/kroppsform. RUMPAN o BENEN är det viktigaste för oss o dom ska inte försvinna utan byggas upp ;)

Kommentarer
Postat av: hanna

Men det kan ju inte stämma.. eller? jag är 173 lång och väger ca. 78 kg. Jag är inte överviktig eller så utan har lite större benstomme som man säger, och har en atletisk kropp med mycket muskler. 2340 kalorier låter hur mycket som helst! Eller??

2011-06-23 @ 12:14:42
Postat av: Anne & Jenni

Jag ska kolla det med Millan, men de kankse e så du äter för att hålla dej i den vikt du är, du behöver ju inte vara tjock för att äta så mkt, bara de att din kropp gör åt det, ska kika, :D

2011-06-23 @ 12:16:26
URL: http://twiceas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback