RSS 2.0

Bättre hår och hud med kokos-kurer!

Kokos är så mycket mer än överparfymerade solskyddsprodukter och pina coladas. Den håriga nöten gömmer både fruktkött och kokossaft - två supernyttiga kompisar till både hår och hy!



Ät, drick eller smörj in det - kokosnötens fördelar kommer göra nytta ändå. Kokos har en hög andel antioxidanter, kända för att motverka åldrande och boosta immunförsvaret. Den är också rik på anti-inflammatoriska egenskaper, som verkar lugnande både i och utanpå kroppen.

Produkter som innehåller kokosolja, eller oljan i sin rena form, kan göra underverk för ditt yttre. Kokosolja kan användas istället för balsam och kan motverka både mjäll och löss.

Torr hud kan också få hjälp på traven med kokos. Den höga fetthalten återfettar naturligt och oljans antibakteriella egenskaper hjälper irriterad hud att läka. Psoriasis och eksem sägs läka bättre om en behandlas med kokosprodukter.

Som en liten bonus kan kokosoljan hjälpa dig att gå ner i vikt. Dess sammansättning gör att fettet snarare går direkt till förbränning än lagras i kroppen. Dessutom är kokosolja rik på fettsyror som bidrar till att öka ämnesomsättningen.

Artikeln kommer från salongk.se

Gillar själv kokosdofter..det doftar sommar! :) kanske ska testa lite kokosprodukter eller olja till mat? Det skadar ju aldrig såklart :P hehe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback