RSS 2.0

Bli lycklig med Botox

Botox kan inte bara göra dig rynkfri. Det kan även göra dig gladare, enligt brittisk forskning.Botoxinjektioner är en
av de mest populära skönhetsbehandlingarna. Botox, som i estetiska sammanhang kallas för Vistabel, är välkänt för sin förmåga att sudda ut tidens fotspår och hjälper många kvinnor att få ett både yngre och fräschare utseende.

Enligt en brittisk studie
blir vi inte bara vackra av Botox, utan lyckliga också. Studien genomfördes på Cardiff University, där 25 kvinnor fick genomgå olika skönhetsbehandlingar såsom Botox, laserkirurgi och kemisk peeling. Efteråt mättes kvinnornas humör och det var tydligt att de som behandlats med Botox kände sig lyckligare än de kvinnor som genomgått de övriga skönhetsbehandlingarna.

Hypotesen är att man känner sig lyckligare på grund av att man inte längre kan rynka pannan. Forskare tror att vårt ansiktsuttryck påverkar vårt humör, och menar att man lättare blir irriterad om man lägger pannan i djupa veck. Eftersom Botox förlamar musklerna blir det omöjligt att rynka pannan, och följden blir att vi känner oss gladare.

Vet inte asså.. verkar som lite bullshit men klart.. om man ser fräschare ut blir man väl lyckligare oxå. Kan ju vara så att uttrycken gör skillnad för vårt humör men de vet man ju inte säkert. Som vi sktivit tidigare. Botox är nåt vi kommer testa.

Artikel från improveme.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback