RSS 2.0

Därför ska du träna ben!

Vi har flera gången skrivit om hur vi älskar att träna ben och att det är typ den viktigaste muskelgruppen för oss, så vi täntke skriva lite just om varför det är viktigt att träna dom! För jag läste en artikel i IFORM som gav kanonbra anledningar till att ta tag i det här med benträningen :)


(Bild på Anne)

- Du får högre förbränning när dets tora musklerna i benen blir starka. Muskler förbränner fler kalorier per minut än fett och de stora musklerna i benen kräver mer, just för att de är stora. Ett halvt till ett kilo ökad musklemassa ökar din förbränning med 10%. Så om du normalt förbränner 2000 kcl på ett dygn innan du ökade muskelmassa med ett halv kilo, kommer du alltså att förbränna 200 kcl mer per dygn bara av att sitta still.

- Du klarar dagliga aktiviteter bättre som att gå i trappor eller springa efter bussen. De stora musklerna i ben och säte är involverade varje gång du tar ett steg. (en självklarhet, hehe)

- Du blir snabbare och bättre och mer skadefri, om du springer eller tränar konditionsträning, som benen är involverade i eftersom du klarar att träna bättre.

- Ländryggen blir starkare. En svag muskulatur i vader och säte är en vanlig orsak till ländryggsproblem. Genom att stärka muskulaturen som blir slappnär du sitter för mycket, löper du mindre risk att få problem.

- Du slipper skavsår på huden på insidan av låren och många andra irritationsmoment, när låren blir fasta och starka.

Som sagt, vi har ett stillasittande jobb, ryggen skulle nog ta mycket skada om vi inte tog hand om våra ben/baksida nångång iaf..!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback