RSS 2.0

Gå ner i vikt utan att räkna kalorier!

Den största kostundersökningen har knäckt koden och det visar sig att det är lättare än man trott att äta hälsosamt utan att behöva hålla koll på kalorierna.

Enligt världens hittills största kostundersökning behöver du inte längre räkna kalorier till leda. Det räcker att du ter dig mätt på proteiner och långsamma kolhydrater så är du hemma.

Det är New England Journal of Medicine som slår fast att en kost med lågt GI i kombination med mycket proteiner är allt som krävs för att du ska hålla vikten. I studien deltog 772 familjer från åtta europeiska länder. De deltagare som åt mat med lågt GI höll en jämn vikt, de överviktiga barnen gick ner i vikt av samma kost och de deltagare som fick en kost med högt GI-värde gick upp i snitt 1,67 kilo.

De nya resultaten visar att blodsockret spelar en avgörande roll i hur varaktig viktminskningen blir.
– En kost med lågt GI-värde har en viktminskande effekt precis som en proteinrik kost har. Tillsammans förstärker de varandras verkning, säger professor Arne Astrup som står bakom studien vid biovetenskapliga institutionen på Köpenhamns universitet.

Enligt undersökningen ska en fjärdedel av dagens kaloriintag komma från proteiner som mättar betydligt bättre än både fett och kolhydrater. Satsa på magert kött, fisk, fågel, ägg och magra mejeriprodukter. Nötter, mandlar och baljväxter är också exempel på proteinrik mat.



GUIDE för dig som vill äta enligt de nya rönen:
Man kan äta obegränsat av vissa naturens egna godsaker som päron, äpple, apelsiner, hallon och jordgubbar. Var sparsam med bananer (framförallt övermogna), ananas, vindruvor, melon och kiwi.

När det gäller grönsaker kan du äta nästan vad som helst förutom majs. Palsternackor, rödbetor och morötter bör helst ätas råa.

Välj fiberrika varianter av pasta och ris. Brunt, parboiled, vilt och basmatiris funkar bra, men undvik polerat ris.

Samma sak gäller bröd. Välj så grovt bröd som möjligt med hela korn och kärnor. Undvik vitt bröd och bröd som innehåller rikligt med socker.

Potatis ska helst ätas kall eftersom stärkelsen då fungerar som kostfiber. Undvik bakad potatis och potatismos och koka potatisen så lite som möjligt.

Artikeln kommer från salongK.se

WTF!, räkna eller inte, det spelar nog ingen roll faktiskt, bara man känner att man har energi så det räcker för dagen, som sagt så behöver man mer om man är aktiv under dagen än dom dagar man inte är aktiv, DÅ kanske det är smart att hålla lite koll iaf. Vi har ju "börjat" kolla lite på det bara för att millan gav det som ett tips på att få bort det där lilla extra som sitter framför musklerna, vi vill ha snyliga rutor :P men annars är det lite whatever. Det är inget vi kör på med största allvar..bara man är nyttig och inte överdriver med det onyttiga så funkar allt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback