RSS 2.0

LCHF enligt Anna Skipper

Anna Skipper har använt sig av LCHF långt innan begreppet ens var känt.



LCHF kan vara en mycket bra metod för många. Det finns dock många olika kosthållningar och det gäller att hitta den som passar bäst för just dig. En tangent på pianot utgöra inte hela klaviaturet och LCHF, GI eller andra metoder ska ses som några av alla de tangenter du kan spela på.Viktigast är alltså att anpassa sig och hitta den princip som passar just dig bäst. Tyvärr går det mode i det mesta och det är lätt att falla för det som är populärt för stunden.

Anna har haft med sig kunskapen om GI och LCHF hela tiden och använt detta sedan det allra första programmet, rakryggad och styrkt av sina klienters resultat, opåverkad av modesvängningar.

LCHF och din personlighetstyp

LCHF är ett intressant och bra koncept  speciellt för den som är känslig för socker. Det viktigaste i Skipper-koncept är dock att arbeta efter din egen personlighetstyp och ditt DNA och anpassa rekommendationerna efter detta. Ibland passar LCHF-liknande rekommendationer bättre, ibland något helt annat. Vi är alla olika. 

LCHF-kost för sockerberoende:
Ägg i alla former, kokta, stekta, äggröra, omelett. Helst ekologiska ägg
Fisk och skaldjur, feta fiskar som lax, makrill, strömming är suveräna. Panera inte
Kött, lamm, vilt, nöt. Skär inte bort det nyttiga fettet och välj så mycket det gå ekologiskt producerat och närproducerat. Gräsuppfött nötkött är bra för oss, djuren och naturen.
Fågel, kyckling, kalkon, grillat, stekt i ugn, i grytor.
Såser, olivolja, rapsolja (ekologisk). Dock ej färdiga med tillsatser utan hemmagjorda!  Ej fettfritt eller fettreducerat.

En sockerberoende kan äta:
Ovanjordsgrönsaker. Kål av alla sorter; blomkål, vitkål, brysselkål, grönkål. Sparris, broccoli Squash, aubergine, oliver Spenat, svamp, gurka, all sorts grönsallad Avokado. Lök, paprika, tomat.
Välj närproducerat och efter säsong så behålls näringsämnena bättre och vi sparar på miljön.
Färska kryddor, citron, vitlök, heta kryddor som chili, cayennepeppar, ingefära är toppen!
Mejeriprodukter
Riktigt Smör och Bregott, inga konstigheter
Ost, keso
Grädde, Cremé fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk, mjölk och fil. Välj de fetare sorterna där alla näringsämnen och det nyttiga fettet finns kvar.
Helst ekologiska produkter och närproducerat.
Extra Virigne Cocosfett
Nötter/frön kan du äta en näve om dagen av!
Bär är ok.

En sockerberoende bör aldrig äta:
Socker; strösocker, bitsocker, sirap, godis,läsk, kakor, kaffebröd. För att inte tala om allt dolt socker som finns överallt. Kolla!
Potatis, rotfrukter, pasta, bröd, spannmålsprodukter; är också socker, bara i en annan form. Även i fullkornsformat. Och som skräpmat, chips, pommes frites.. Ris, majs, couscous, bulgur; är också socker. Popcorn är skräpmat.
MARGARIN! Som är en kemisk produkt med diverse tillsatser. Här ingår även Becel och Flytande smör&rapsolja.
Korv och diverse charkvaror som innehåller tillsatser, bl a glutamat och socker. Läs på förpackningen, det finns goda undantag
Omega6-rika matoljor som majsolja, jordnötsolja, sojaolja och solrosolja
Frukt innehåller mycket fruktos och kan dra igång söstug. Välj bär istället. Torkad frukt, koncentrerat socker och skal bör ej heller ätas.

Bra Preparat/Kosttillskott för sockerberoende:
Viktpaketet - 2 drinkar/ dag, en på morgonen och en under eftermiddagen
Algine Plus – 5 tabletter på morgonen
Oxytarm – 2 tabletter med en mugg hett vatten vid sängående
Cocosa Extra virgine Cocosfett – 1 msk/dag för att dämpa sötsuget
Dessa grejer kan köpas på skippersmart.se 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback