RSS 2.0

Nya Dukan-dieten!

Precis när vi lärt oss sätta bokstäverna LCHF i rätt ordning är det dags för en ny dundersuccé på dietfronten. Här är allt om den nya Dukan-metoden.



Den hyllade Dukan-dieten, som har fått sitt namn efter dess grundare Dr Pierre Dukan, ger dig en snabb och varaktig viktnedgång. Så här fungerar det:

Dukans diet präglas av ett sunt tänkande och baseras på vetenskapliga forskningsresultat inom områdena viktnedgång och hälsa. Grundtanken är att du ska kunna äta det mesta - men att inte överdriva. "Variation" är ett nyckelord, liksom "målvikt" och "ätardagar".

Programmet delas in i fyra följande faser:

1. Attackfasen, 1-10 dagar

Bestäm dig för din målvikt och sätt igång. Nu äter du enbart protein och väger dig ofta för att kontrollera att du inlett din viktminskningsfas. Alla mål ska vara proteinrika med så lite fett som möjligt. Ät till exempel mager fisk, ägg, nötkött, skaldjur, viltkött och mejeriprodukter med så lite fett som möjligt.

Den proteinrika kosten gör att du snabbt minskar i vikt, men att muskelmassan bevaras. Kroppen rensas också på överflödigt vätska, så drick extra mycket vatten under processen.

2. Viktnedgångsfasen, 5 dagar

Nu kan du varva proteinkosten med grönsaksdagar där du adderar grönsaker till dina proteinmål. Varva rena proteindagar med dagar då du lägger till grönsaker som broccoli, tomater, gurka, spenat, kål, sparris, svamp, paprika och morötter.

3. Stabiliseringsfasen

Genom att varva fas 1 och 2, gärna i cykler om 5 dagar vardera, kan du nå din idealvikt. När vågen visar rätt siffra kan du fortsätta till denna fas: Nu kan du varva ovanstående kosthållning med dagar då du äter vad du vill, så länge du gör det med måtta. Pasta, bröd och kolhydrater kan gradvis återinföras. Men fortsätt väga dig frekvent för att hålla vikten stabil.

4. Cruising

Grattis! Nu är målvikten nådd och du kan njuta av din nya vikt och kropp. Nu kan du också återgå till normalare kost, men ät med måtta och det viktigaste: inför minst en dag i veckan då du enbart äter protein!

Artikeln kommer från SalongK.se

Om det är någon diet jag tror på så är det faktsikt denna!, Den låter mer häslosam än andra..det känns som om andra är svältdieter eller nåt, den här har det vi gillar..protein! Pratade lite med Anki om den här dieten och hon ska nog "testa" den åt oss om de visar sig att den kan passa henne. För vi själv kan ju inte testa den..vilka kilon skulle rasa bort här? hehe Okej man kan bli lite MER fit säkert men man hade väl inte märkt de så lätt som på en lite större person..för denna diet ska ju som sagt få dig att tappa vikt SNABBT.

En annan bra sida med info om dieten hittar du HÄR.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback