RSS 2.0

Så blir du av med sockerberoendet!

Blir du ofta sugen på sötsaker och bullar? Är du irriterad, har humörsvängningar och har svårt att sova? Då kan du vara beroende av socker.



Det blir lätt att man tar sig en bulle eller en godisbit på eftermiddagen för att hålla humöret uppe på jobbet men det kan snabbt leda till att man blir beroende av sockerkickar under resten av dagen också. Så här gör du för att bli av med sockret och bli hälsosammare.

Avgiftning och kostomläggning.

För att avgifta dig måste du sluta med allt som triggar beroendet, alla typer av socker, sötningsmedel och alla raffinerade kolhydrater. Lär dig vad du ska undvika. Framför allt de första dagarna är tuffa och du kommer antagligen att må dåligt, men det blir bättre och lättare.

Planera och skriv dagbok.

Planera exakt vad du ska äta och när. Skriv ner vad du äter och hur du mår innan och efter. Då lär du dig vad som funkar för just dig.

Ät tre mål mat om dagen.

Hoppa aldrig över en måltid. Ät ordentligt på kvällen.

Hellre bär än frukt.

Och ät bara i samband med en måltid.

Mineralvatten.

I stället för sötade drycker.

Resor och fester.

Förbered dig innan, kolla vilken mat som serveras på flyget, ta med egen om det behövs. Ta med ostkuber eller kokta ägg som snacks. Tänk ut vad du ska säga till vänner eller släktingar som försöker truga på dig kakor eller efterrätt. Stå inte vid buffén, ta vad du kan äta och gå därifrån.

Slopa koffein.

Det frisätter insulin som gör dig hungrig.

Drick inte alkohol.

Många sockerberoende triggas av alkohol och får sötsug av det.

Undvik nya beroenden.

Det är lätt att skaffa sig ett substitut, ett annat beroende, när du slutar med socker. Undvik därför alkohol, nikotin, lugnande tabletter, shopping i större mängd.

Vila och rör på dig.

Vila när du behöver det, men promenera också minst 30 minuter per dag, sitt inte inne en hel dag.

Skippa köket.
Laga mat enkelt och snabbt, håll dig borta från köket när du har ätit. Gör en inköpslista och håll dig till den, handla gärna i mindre butiker med råvaror av hög kvalitet.

Hitta stödgrupp.

Gå med i en stödgrupp eller forum. Eller utveckla ett eget nätverk.

Det här kan du äta:
Kyckling, kött och vilt
Fet fisk och skaldjur
Ovanjordgrönsaker
Ägg
Ost
Bär
Grädde
Smör
Eventuellt lite frukt och rotfrukter
Kosttillskott med vitaminer och mineraler plus fiskolja

Artikeln kommer från salongK.se

Bra tips tycker vi! det är svårt det här med sug efter saker, men bara man har lite koll och sen får man väl försöka ha en stark vilja me! Vill man verkligen nåt så går det, det är bara att kämpa på! Kan kanske inte påstå att vi är beroende av socker direkt för vi kan vara utan det, men man vill ju unna sig en del ändå :) som sagt så har det blivit mkt gott det sista så vi har bestämt oss för att trappa ner lite på det kanske.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback