RSS 2.0

5 orsaker till att du inte går ner i vikt

Doktor Mehmet Oz är känd från bland annat ”Oprah Winfrey Show” där han medverkar som hälsoexpert. För sajten Thatsfit har han samlat ihop de vanligaste misstagen bantare gör.

Här är fem vanliga anledningar till att du inte går ner i vikt.

Du dricker för lite vatten.
Nästa gång du känner dig hungrig, testa att dricka ett stort glas vatten. Hormonerna som talar om för oss att vi är hungriga är snarlika de hormoner som talar om för oss att vi är törstiga och vi är dåliga på att skilja på dessa signaler.
– Vatten är nödvändigt för att vår förbränning ska fungera. Vuxna som dricker åtta glas vatten om dagen förbränner mer än de som dricker mindre än så, säger Oz till sajten.

Du slarvar med mellanmålen.
Ett av de vanligaste misstagen bantare gör att slopa mellanmålen. Det gör att du blir akut hungrig och faller för frestelser alternativt äter för mycket när du väl äter. Fyll på med energi under hela dagen i form av äpplen, morötter, rädisor och nötter för att hålla blodsocker och förbränning på en jämn nivå.Du dricker extrakalorier.
När vi äter en stor måltid vet kroppen att den fått näring och äter mindre vid nästa måltid. Det händer dock inte när vi får i oss flytande kalorier. Kroppen registrerar inte flytande kalorier på samma sätt som fasta. Kaffedrinkar, fruktdrinkar, läsk, energidrycker och alkohol är några av de största kalorifällorna. Alkohol har dessutom dubbel negativ effekt eftersom alkoholpåverkar vår viljestyrka. Efter några drinkar känns en stor bit cheesecake som en bra idé.
– Satsa på lågkaloridrycker som kaffe, men skippa grädde, syryp och chokladsmak. Drick kaffet svart eller med lite socker. En tesked socker är 16 kalorier och 16 kalorier blir ingen fet av. Om du har svårt att avstå från läsk, testa att blanda kolsyrat vatten med dina favoritfrukter och bär så får du en läsk med färre kalorier, säger Dr. Oz.

Du hoppar över frukosten.
Många tänker att man lätt hoppar över extrakalorier genom att skippa frukosten, men ack så fel. Dels ställer kroppen in sig på en lägre energiförbrukning, dels riskerar du att äta fel och för mycket till lunch eftersom kroppen skriker efter näring. Flera studier visar att personer som äter frukost är både smalare, mer aktiva och har en hälsosammare livsstil överlag än de som hoppar över frukosten.
– Om du äter ungefär en timme efter att du gått upp ur sängen ökar din förbränning med hela tio procent. Satsa på havregrynsgröt med nötter och russin eller en tesked jordnötssmör, en vegetarisk omelett, smörgås med hela korn eller lågkaloriost och frukt. Mixen av protein och fibrer gör att hungerkänslan håller i sig länge och risken för att falla för frestelser senare under dagen minskar, säger Oz.


Du panikbantar.
Visst låter det bra med dieter som lovar snabba resultat och om du skär ner på kalorierna kommer du gå ner i vikt, men det finns en hake. Du kan inte äta så för alltid. När du väl går tillbaka till din ursprungliga kost kommer du gå upp de kilon du nyss gått ner.
– Alla dieter som innebär att du utesluter en hel livsmedelsgrupp eller ersätter måltider med mystiska hopkok kommer inte ge någon långvarig effekt. Din kropp kommer dessutom att reagera genom att minska förbränningen när den märker att den inte får i sig tillräckligt många kalorier. Ät istället en varierad och nyttig kost utan att känna att du berövas någonting. För matdagbok och försök se var du kan spara in cirka 100 kalorier per dag. Hundra kalorier är så lite att din kropp inte kommer märka att du går på diet och därför inte saktar ner förbränningen, avslutar Oz.

Källa:salongk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback