RSS 2.0

De vanligaste mejkmissarna

Här är de vanligaste sminktabbarna – och hur du undviker dem.För mörka nyanser

Det är svårt att hitta rätt nyans. Många testar produkter på handen vilket inte alls behöver stämma överens med ditt ansikte. En för mörk nyans syns i solljus och är inte alls speciellt smickrande. Tycker du att det är svårt att lista ut dina skalor på egen hand kan du be om hjälp i de stora varuhusen. Där kan du även få med dig prover på olika nyanser och märken så du testa hemma i lugn och ro.

Less is more

Konsten att sminka sig osminkad är inte så svårt. Många gör fel och lägger en mask över sitt ansikte med ett gäng produkter som foundation, concealer och puder. Det kan lätt ge ett målat och kakigt resultat. Ett tips är att använda i.d:s mineralpuder. Det är naturligt täckande samtidigt som huden får en vacker lyster. Över det borstar du på lite solpuder som ger ansiktet liv och värme.

För mycket rouge
Låt ditt vinterrostiga rouge ligga kvar i sminklådan och plocka fram ditt vårrouge i en fräsch rosa nyans. Svep in kinderna med lösa cirkelrörelser och applicera med måtta.

Läppstift efter ålder

Även om mörka nyanser i roströd och mörkrött är trendigt just nu passar mer medelålderskvinnor, än unga tjejer. Satsa istället på svala nyanser som nougat, ljusrosa eller klarröda läppglans.

Fel nyans på ögonbrynen
Ögonbryn framhäver ögon och drag i ansiktet. Men välj nyans efter hårfärg. Mörkhåriga skönheter klär i svarta bryn medan naturliga blondiner får smickrande bryn i en ljusbrun nyans. För hårda nyanser ser bara målat och onaturligt ut.

Balansera mera
För mycket av allt ser bara fake ut. Antingen lägger du fokus på dramatiska ögon med sotade skuggor, eyeliner och lösfransar tillsammans med ett lättare glans på läpparma. Eller så väljer du att dra blickarna till dina läppar med en klarröd och låter mascaran göra underverk för fransarna.

källa:improveme

Kommentarer
Postat av: Emreailin

Your site is very good. Thank you for the opportunity to sign your guest book.

2011-09-14 @ 10:29:45
URL: http://emreailin.blogfeaturing.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback