RSS 2.0

Jogga dig bikinisnygg

Att jogga rätt är inte det lättaste. Därför har vi listat de fen vanligaste misstagen. Läs igenom dem, sedan är det bara att hoppa i löparskorna och ta en runda i vårvädret.



1. Springer du snabbare än vad konditionen tillåter är det vanligt att drabbas av håll och kramp. Det gäller även att ha rätt teknik vilket inte är det lättaste. Undvik att springa på tå, det kan leda till skador och värk i musklerna.

2. Knyt inte skosnörena för hårt. Man kan drabbas av benhinneinflammationsliknande värk på underbenens framsida och kramp i fötterna, det beror ofta på att joggingskorna snörts för hårt.

3. En otränad kropp bör inte tvinga sig själv att springa för långt. Att ta sig vatten över huvudet i början resulterar ofta i att kroppen protesterar i form av skador, värk och nedsättning av immunförsvaret. Spring kortare sträckor, 4-5 kilometer räcker alldeles utmärkt, därefter kan du öka distansen.

4.
Du får inte bättre resultat för att du stressar fram. Tre träningspass i veckan räcker till en början, därefter kan du successivt öka antalet pass.

5.
Många som börjar jogga väljer även att gå ner i vikt. Många gör även fel och hetsbantar för att tappa kilon, vilket gör att du snabbt drabbas av energibrist och inte orkar träna. Välj istället att äta sunt i normala portioner. På så sätt orkar du ta i hårdare och får snabbare resultat.

källa: improveme

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback