RSS 2.0

Njut av det med gott samvete

Det finns mer fruktsamma saker att lägga energi på än att ha dåligt samvete. Det har sajten KK.no tagit fasta på. Här är livsmedlen du inte behöver ha dåligt samvete för.Fett.
Det beror på viken typ av fett du väljer. En studie vid Universitat Autònoma i Barcelona har visat att olivolja kan förebygga bröstcancer. Olivoljan inaktiverar proteinet som cancercellerna behöver för att överleva.

Öl.
Spanska forskare har upptäckt att ett måttligt intag av öl kan minska risken för diabetes och även bidra till viktminskning. Dessutom förebygger öl hjärtprobelm då det är rikt på vitaminer, folsyra, järn och kalcium. Öl är visserligen kaloririkt, men en halvliter öl innehåller lika många kalorier som en caffe latte med standardmjölk, det vill säga, 200.

Choklad.
Kakao skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Mörk choklad kan även bidra till att sänka blodtrycket.

Kolhydrater.
Enligt ny forskning behöver du inte ha dåligt samvete för att du äter kolhydrater så länge det är rätt sort. Satsa på kolhydrater som innehåller resistent stärkelse. Det finns i kostfiberrika livsmedel. Resistent stärkelse kan faktiskt hjälpa dig att gå ner i vikt eftersom det ökar mättnadskänslan och hjälper tarmarna genom att binda vätska. Byter du ut fem procent av mjölet till resistent stärkelse när du bakar bröd får du ett bröd som höjer din förbränning, enligt näringsfysiologen Fredrik Paulun.

Kaffe.
Forskning visar att en person som dricker fem koppar kaffe om dagen löper 65 procent mindre risk att drabbas av demens än de som dricker 2-3 koppar eller mindre. Dessutom kan koffein ha en positiv effekt på förbränningen, något som de flesta inte säger nej till.

Ägg.
Det är en vanlig missuppfattning att man bör vara försiktig med ägg eftersom ägg är fulla av kolesterol och därmed dåliga för hjärtat. En brittisk studie från 2005 visar dock att det är väldigt lite av kolesterolet som når blodet. En annan studie visade att det inte fanns något samband mellan ett högt intag av ägg och ökad risk för hjärtsjukdom. Dessutom innehåller ägg mycket protein, vitminer och mineraler.

Vin.
Enligt en stor amerikansk studie som pågått i 13 år kan vin ha hälsofrämjande effekter. Fler än 19000 personer deltog i studien. Cirka 38 procent av dem drack aldrig alkohol och det visade sig att de gick mer upp i vikt än de kvinnor som drack lite vin regelbundet.

Källa, salongk.se

Kommentarer
Postat av: SalongK

Den här artikeln är tagen från SalongK.se. Här är ursprungsartikeln: http://www.salongk.se/artiklar/2011/03/30/32131799/index.xml

2011-04-01 @ 15:35:57
URL: http://salongk.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback