RSS 2.0

Så blir du kvitt dina dåliga vanor

Ovanor är ofta svåra att bli av med eftersom de har hängt med ett tag. Men ingenting är omöjligt och det gäller även våra mest inbitna ovanor.

         

Värmebehandling.
 Brukar du ofta föna, platta eller locka ditt hår med olika värmeverktyg, kommer det snart att märkas på hårkvalitén. För att skydda håret mot värmen finns flera bra produkter på marknaden. Ett annat knep är att använda ett torrschampo emellanåt för att inte behöva upprepa behandlingen lika ofta.

Nagelbitning.
En av de vanligaste ovanorna hos kvinnor är nagelbitning. Inte nog med att naglarna blir fula, fingertopparna gör dessutom ont efter att du gått loss på de stackars naglarna. En annan viktig aspekt i sammanhanget är bakteriehärden som finns under våra naglar och som faktiskt hamnar i din mun. Trots att nageltipparna ser vita ut finns det garanterat en mängd bakterier under tippen, vilket man kan se med ett mikroskåp. Testa att måla naglarna med ett lack. Hjälper inte detta finns det illasmakande medel som ”Stopp och väx” att pensla på.

Sova med smink. Efter en sen kväll på krogen kanske inte sminkborttagning är det första du tänker på när du kommer hem. Men när du sover med sminket täpper det igen porerna och bäddar för finnar. Risken för att du utvecklar allergi ökar dessutom om du går och lägger dig med sminket. Se till att ha sminkborttagningsservetter nära till hands när du kommer hem, förslagsvis på nattduksbordet.

För mycket ögonbrynsnoppning.
Många kvinnor noppar ögonbrynen lite för entusiastiskt är du en av dem kan det vara en bra idé att besöka en salong nästa gång. Då får du en ”mall” att noppa efter till nästa gång.

Rakfinnar.
När man rakar bikinilinjen är det lätt hänt att rakfinnar uppstår. Men du kan förebygga problemet genom att använda rätt produkter. Använd en mjukgörande rakgel. Raka alltid i hårstråets växtriktning och efterbehandla gärna med en svalkande kräm som innehåller aloe vera eller lugnande kamomill.

Gammalt smink.
Ett vanligt misstag många gör är att inte byta ut makeupprodukterna i tid, vilket kan leda till bakterier, mögel och svamp. En mascara håller i cirka tre månader, smink som innehåller fett härsknar varför du bör vara uppmärksam på om doft eller konsistens förändras. Puderbaserade makeupprodukter har längre hållbarhet men bör bytas ut efter cirka tre år.

källa: salongk.se


Kommentarer
Postat av: SalongK

Hej!Ni måste hänvisa till vår sajt om ni lägger upp våra artiklar på er blogg.Hälsningar,

Redaktionen på SalongK.se

2011-04-01 @ 15:37:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback