RSS 2.0

Tvätta håret på rätt sätt

Önskar du en vacker frisyr gäller det att börja redan vid hårtvätten. Så här gör du för att schamponera svallet som ett proffs.Brukar du stressa dig igenom schamponeringen för att sedan lägga evigheter på att föna och styla frisyren? Lägg istället lite mer tid och energi på att tvätta håret så maximerar du dina förutsättningar för ett perfekt hårsvall när håret väl torkat.

Det första steget är naturligtvis att välja rätt schampo
och balsam. Har du råd så skadar det inte att satsa på lite dyrare proffsprodukter som du köper hos frisören. Men många hårvårdsmärken har också bra budgetalternativ. Välj hårvårdsprodukter som passar din hårtyp och köp gärna både schampo och balsam ur samma serie, då de är framtagna för att komplettera varandra.

I duschen börjar du med att blöta igenom håret ordentligt. Klicka sedan ut schampo i handflatan och fördela det i håret från hårbotten och ut i topparna. Massera gärna hårbotten ordentligt med fingertopparna – det ökar blodcirkulationen. Skölj sedan ur schampot ordentligt.

Sedan är det dags för hårbalsam. Applicera inte balsam i hårbotten, det kan bidra till att håret känns tungt och flottigt. Börja istället i nacken och stryk i balsam ända ut i topparna. Låt gärna balsamet verka i ett par minuter.

Skölj sedan igenom noggrant uppifrån och ner. Se till att inget schampo eller balsam är kvar i håret. För extra glans kan du med fördel avsluta med lite kallt vatten, då detta får hårstråna att sluta sig.

Krama nu försiktigt ur överflödigt vatten, men undvik att gnugga håret, det kan skada hårstråna. Glöm inte att ha i en värmeskyddande produkt innan du fönar eller använder platt- och locktänger i ditt hår.

källa: improveme

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback