RSS 2.0

Dagens tips!

Nuts, nuts, nuts! Det finns typ inget nyttigare...lr!?

Nötter och frön är väldigt nyttiga  och är fulla av energi och näring! Nötter och frön innehåller generellt mycket fett, samt en hel del ​protein, ganska lite kolhydrater och en hel del fibrer.

Nötter och frön är goda antioxidanter. De innehåller mängder med E-vitamin och ​B-vitamin, bl.a B9 - folsyra, B1, B6 m.f. samt är väldigt rika på många mineraler som järn, kalium, fosfor, magnesium, zink, koppar m.f.

Nötter och frön innehåller aminosyran tryptofan som behövs för hormonet serotonin och motverkar depressioner.

Nötter och frön är också väldigt energirika, beroende på sin stora fetthalt. Fettet består främst av nyttiga enkelomättade fetter samt fleromättat fetter.

Nötter innehåller massor av nyttiga näringsämnen och är en superantioxidant! De är väldigt energirika! ät dem därför gärna dagligen men med måtta!

Nötter och frön är bra för huden och håret. De Innehåller bl.a. nyttiga fytokemikalier som polyfenoler. De kyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar och sänker det onda LDL-kolesterolet. De anses även vara antiinflammatoriska.

Tips!
Nötter är ett perfekt mellanmål vid hård fysisk träning, särskilt efter träningen!

Nötter anses i mindre mängder paradoxalt sätt faktiskt minska eventuell viktuppgång, troligtvis beroende på att värmeproduktionen (termogenes) ökar i kroppen samt att mättnadskänslan blir högre.

Dom nötter/frön vi äter är: Valnöt, Sötmandel, Hasselnöt, Cashewnötter, Paranötter, Linfrön & Solrosfrön. Du hittar information om typ alla nötter HÄR om du vill läsa mer om dom.

Det är även därifrån vi tagit informationen.



Det finns stora och små färdigblandade påsar att köpa i alla mataffärer..En påse på 1Kg kostar typ 135:- på Ica Maxi, vi köpte det i lösvikt istället, blir lite billigare då. Kostar ungeför 129:-/kg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback