RSS 2.0

Snygg från insidan och ut!

Glåmig? Torr? Eller vill finnarna aldrig försvinna? Då kanske det är dags attt lägga om kosten några veckor. Här är matplanen som hjälper din hud på traven.



12 mandlar om dagen
Med nyttigheter så som vitamin E är mandeln ett lysande tillskott att få i sig under dagen. Dess rika innehåll av vitaminer gör att den hjälper huden och skyddar den mot bland annat UV strålning.

Knapra en morot eller två
Morötter sägs ha en positiv effekt dels vad gäller utplåning av finnar och dels vad gäller vår syn. Med ett rikt innehåll av bland annat vitamin A, som hjälper kroppen hindra överproduktion av celler i yttersta hudlagret, kan ett dagligt intag också hindra tilltäppta porer.

Mumsa mörk choklad
Se det som medicin - inte godis. Antioxidanterna i chokladen reducerar hårdheten i huden och skyddar också mot solskador. Några rutor om dagen räcker gott för en god effekt.

Byt kaffet mot grönt te
Inte nog med att det är ruskigt rikt på anioxidanter så har också det gröna teet en anti-inflammatorisk egenskap. Att dricka två till sex koppar om dagen kan dessutom förebygga hudcancer och också återuppbygga solskadad hud.

Fram med tisteloljan
Denna olja både jämnar ut din hud och återfuktar den. Den sägs också kunna reducera rödhet, så som eksem, och minska synliga porer.

Ät din spenat

Spenat sägs kunna förebygga både cancer och åldrande hud. Denna C vitamin berikade grönsak bör du definitivt skriva upp på inköpslistan nästa gång du handlar.

Försöker få i oss så mkt av dessa varje vecka, try them och se ifall ni märker någon skillnad :) Artikeln är från improveme!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback