RSS 2.0

Slipp mjäll och klåda i hårbotten

Kliar och flagnar det i hårbotten? Så här kan du göra för att fräscha upp huden under håret. Det är lätt att glömma att vi faktiskt har hud under håret på huvudet.



Hårbottnen får stå ut med mycket, och den är inte så lätt att ta hand om, eftersom den är täckt av hår. Men du vinner på att vårda din hårbotten, för att slippa klåda och torra hudflagor.

Försök att borsta ordentligt och regelbundet i hårbottnen. Dels sprider detta vårdande oljor ut i håret och dels stimulerar denna hårbottenmassage blodcirkulationen. Dessutom får du bort döda hudceller och avlagringar av hårprodukter som annars kan täppa igen.

Det finns också särskilda hårbotteninpackningar du kan köpa. Du kan också tillverka en egen hårbottenkur hemma. Blanda då olivolja med fint krossade mandlar. Massera sedan in inpackningen över hårbottnen. Mandlarna exfolierar medan oljan vårdar torr hy. Låt blandningen sitta i under 20 minuter innan du sköljer bort den.

Tips!

När du tvättar håret, skölj det med ljummet istället för varmt vatten. Ju varmare du duschar, desto mer torkas hårbottnen ut.

artikel improveme

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback