RSS 2.0

Så blir du framgångsrik - härma och lyckas!Hösten är perfekta tiden för nystart och förändringar i livet. Siktar du på bättre fysisk form, bättre relation - eller kanske ett nytt jobb? Oavsett vad finns det förebilder som lyckats.


Tidningen Chef har listat gemensamma nämnare som tenderar att ligga bakom framgångssagor.

Det är bloggaren och författaren Heidi Grant Halvorson som i sin bok "Succeed: how we can reach our goals" ger tips som bygger på tidigare success stories.

Så här har framgångsrika personer nått sina mål före dig. Läge att ta efter kanske?

1. Bli specifik

Formulera exakt hur din förändring ska se ut. Sätt upp tydliga mål som att träna tre gånger i veckan eller frigöra en eftermiddag till planering.

2. Planera in tiden för förändringen

Det kan vara svårt att hitta utrymme för att exempelvis träna. Se till att fylla kalendern med tidpunkter med space för din nya vana - och se till att följa ditt schema!

3. Följ din utveckling

Glöm inte att följa upp dina resultat. Kontrollera att du verkligen nått ditt mål, och om du misslyckats: vad du i så fall kan ändra på.

4. Bli en realistisk optimist

Skapa mål som du vet att du har förutsättningar att klara av. Du kan till exempel inte gå från helt otränad till att springa maraton på tio veckor.

5. Fokusera på att bli bättre - inte på att bli bäst

Felaktiga självbilder gör att vi oftare lägger tid på att bevisa vår förträfflighet istället för att göra små förbättringar. Fokusera på utveckling och lärande - då har du större chans att lyckas än om du bara vill bli bäst i klassen.

6. Träna din viljestyrka

Viljestyrka är inte alltid en medfödd egenskap, men den går att träna upp. Genom att besegra gamla vanemönster, som att nöjessurfa istället för att jobba eller välja soffan framför gymet, skapar du till slut en ny och automatiserad vana. Sikta på att bryta en vana i taget, skapa en plan för hur du ska agera när gamla impulser försöker ta över. Till exempel: "När jag får lust att hoppa över träningen ska jag gå dit och röra på mig under minst tio minuter".

7. Utmana inte ödet

Ta en sak i taget för att underlätta processen. Att försöka gå ner i vikt samtidigt som du slutar röka är en dålig idé. Chanserna att lyckas ökar om du fokuserar på en ny vana i taget.

8. Fokusera på vad du ska göra - inte på vad du vill undvika

Försök att ersätta gamla beteenden med nya. Om du vill bli bättre på att kontrollera ditt humör bör du tänka på hur du ska agera när du blir upprörd istället för att fokuera på att inte bli arg överhuvudtaget.Artikeln kommer från salongK.se

Riktigt bra tips! Kanske själv ska ta tag i några, haha :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback