RSS 2.0

Rena kroppen med detox.

Börja året på rätt sätt och frigör din kropp från gifter. Så här gör du 2012 till ditt mest hälsosamma år någonsin.

Efter jul och nyår, med sötsaker, mycket alkhol och minimalt med motion, brukar många känna sig trötta och plufsiga.

En detox är ett perfekt sätt att kickstarta ditt 2012 och starta året med hälsosamma vanor. Det renar kroppen från gifter och får igång din metabolism. Du väljer själv om du vill starta med en veckas detox, två veckor eller mer. Sikta gärna på en hel månad!

1. Dra ner på sockret. Socker är som en beroendeframkallanade drog och innehåller bara tomma kalorier. I det långa loppet är mycket socker rent skadligt för din kropp, så du har allt att vinna på att minska din konsumtion. Försök att undvika socker helt och hållet; inte bara det synliga sockret, utan även det som är gömt i halvfabrikat, såser och söta mellanmål.

2. Ät ekologiskt. Vi får i oss otroligt mycket skadliga ämnen genom att äta besprutad mat. Gå in för att endast äta ekologiska matvaror, som ett sätt att rena din kropp från gifter. Det kostar lite mer, men din kropp kommer att tacka dig.

3. Drick citronvatten. Börja varje måltid med att dricka ett stort glas vatten med pressad citron i. Vattnet återfuktar din kropp och dämpar din aptit, medan citronen sänker GI-värdet.

4. Sippa te. Te är fullt av antioxidanter, speciellt örtteer. Grönt och vitt te har dessutom visat sig bränna fett. Varma drycker kan även göra dig mindre benägen att småäta, så du har all anledning att sippa på minst en kopp om dagen.

5. Svettas ut gifterna. Att träna är det bästa sättet att rena din kropp. Promenader i all ära, men tre gånger i veckan bör du ägna dig åt en rejält pulshöjande aktivitet som får igång cirkulationen och som gör att du svettas ordentligt.

6. Bada bastu. Ett annat sätt att svettas är att basta. Det är både avslappnande och utrensande. Ta med dig ett skrubbhandske in i bastun och passa på att även frigöra kroppen från döda hudceller. Avsluta med en sval dusch.Artikel från improveme.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback