RSS 2.0

En fråga, ett svar!

Mer frågor om träning och våra egna tips..väldigt kul att man kan "hjälpa till" med sånt. Men sen får ni inte heller tro att vi vet och kan allt om träning. För det kan vi verkligen inte, vi skriver av våra egna erfarenheter och vad vi tror. Det vi skriver behöver inte stämma och det behöver inte funka på alla. Vi kan ju bara basic grejerna..dom som är rätt sjävklara till att nå en bra vikt...och dom kan nog dom flesta me :)

"Kan ni ge några fler tips på hur man går ner i vikt men utan att bygga muskler"

För det första måste vi skriva att vi nu inte tränar för att gå ner i vikt som någon skrev i en kommentar, hehe tror personen har missuppfattat det lite..? Om vi INTE tränar, förlorar vi våran kropp och förvinner. Vi tränar för att hålla kroppen frisk/pigg och stark. OCH för att ha en snygg kropp också såklart, vad annars lixom? :P heheSen måste vi också säga att vi tycker det är fint med en smal kropp, men då ska man vara tränat smal, INTE tanig/spinkig..så att man bara ser ut som en tråd. Man ska se muskler, det är det som är fint enligt oss! Man ser lätt på smala människor om dom är smala för att dom tränar eller för att dom bara är smala och/eller bantar sig smala.

Det vi kan säga när det gäller träning och att inte bygga stora mukler är att: OM man tränar på gym så ska man ha lite vikter på maskiner och köra fler repetiotioner. För vill man bygga ska man ju ta mkt vikter och köra ett fåtal rep. så att muklerna verkligen får jobba. Egen kroppsvikt är JÄTTEBRA träningsalternativ..sen kan man ta lite fria vikter till, då kan man själv välja mer fritt hur mkt man vill köra dom olika mukelgrupperna.

All träning ger förbränning så det är bara att träna på och köra mkt kondition isf. Vi ÄLSKAR ju bodypump så vårt tips är ju sjävklart att man kör olika slags pass om man inte vill bygga, tex combat, spinning och allt vad dom har att erbjuda. För gym funkar inte för alla, Speciellt inte dom som bygger lätt. Men då är det som sagt lite vikter som gäller om man vill va på gymmet.

Vi har hört så mkt olika ang. bodypump, vissa säger att det inte bygger muskler utan att det tonar dom och stärker dom bara, någon har sagt "det är så här ni bygger upp dom" att det går att BYGGA stora mukler med pump, men vi tror inte på det för man orkar inte så mkt vikter på varje mukelgrupp eftersom man kör i flera minuter i sträck. Fler rep. med lite "mindre" vikter alltså.

There you have it :)

Kommentarer
Postat av: nin

Hur många repetitioner borde man då köra för att inte bygga stora muskler? Och hur mycket i vikt?

2011-02-22 @ 00:11:37
Postat av: Anne & Jenni

Nin: nu är vi ju inga experten som vi skrev men jag tror att om du ska träna med lite vikter så kör 2 eller 3 * 20 iaf, för då måste du ah rätt lite vikt för att orka alla dom i rad och inte med för lång vila mellan varje set. vikt är heelt induviduellt det får du prova dig fram, det ska va rätt jobbigt men du ska orka alla.

2011-02-23 @ 09:28:57
URL: http://twiceas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback